Våra fastigheter

 

Smedjan 7

Kvarteret Smedjan är ett av Ljungbys mest anrika affärskvarter och ligger mitt i centrum nära bland annat ICA Maxi. Kvarteret är unikt på så sätt att alla husen i kvarteret tillhör samma ägare.

Husen i kvarteret är allt från charmiga sekelskifteshus till moderna byggnader uppförda 1985. Det finns allt från små 1-rumslägenheter till stora 5-rumslägenheter med högt i tak. Ett av husen som byggdes 1985 har hiss och är väl handikappanpassat.

Affärslokalerna ligger på en av de mest centrala affärsgatorna i Ljungby. En stor och känd hyresgäst är Janssons Blommor. Andra är t ex Café Vildrosen, Dreamwear, Synsam, Skandia och Svensk Fastighetsförmedling.

Adresserna är Kungsgatan 1-7, Drottninggatan 23-25 och Rune B Johanssons gata 1-3.

 

 

 


Svanen 1

På Klockaregårdsgatan 52 -78 samt Donationsgatan 37 -51 ligger denna fastighet. Fastigheten, som består av tio hus, är omgärdad av gräsmattor och lummiga parkområden samt har lekpark i mitten mellan husen. Som granne finns det en förskola. Det är nära till Kungshögsskolan samt Sunnerbohallen om man vill idrotta. I området finns det också en pizzeria om man vill ha nära till kvällsmaten.

 

 

 

 

Braxen 3

På Krokvägen 19 - 33 och Klockaregårdsgatan 34 - 44 ligger denna fastighet. Precis som Svanen 1 är dessa hus omgärdade av gräsmattor och lummiga parkområden. Det är nära till "allt". Förskolan, Kungshögsskolan, Sunnerbohallen och Sunnerboskolan samt till pizzerian som ligger som granne. Det finns allt från ettor till fyror.

 

 

 

 

Kometen 6

Denna fastighet som ligger på Smedjegatan 1-3 innehåller både affärslokaler och lägenheter i olika storlekar.

Smedjegatan är en av de centralare adresserna i Ljungby och ligger som tvärgata mellan Kungsgatan och Föreningsgatan.

I fastigheten finns bland andra Handelsbanken, Guldkometen och Önskabutiken.

 

 

 

Klockaren 5

Klockaren 5 ligger inte så långt från Lasarettet och Kyrkan. Förutom cirka 20 lägenheter finns det också några lokaler.

Adresserna är Lasarettsgatan 6A och 6B.

 

 

Södra Ljungkullen 7

På Storgatan mittemot Järnvägsparken ligger denna fastighet från början av 1900-talet. Byggnaden med sina vackra tegelfasader är rotrenoverad 1984 då även fem nya vindslägenheter byggdes. Fastigheten är utrustad med hiss. Det finns också tillgång till garageplatser i källargaraget.

Fastigheten inrymmer allt mellan två rum och kök till riktiga paradvåningar på sex rum och kök om 230 kvadratmeter. Det är högt i tak. Vissa lägenheter har öppen spis eller kakelugn. Det är dubbeldörrar med portaler och takstuckaturer, stora parkettgolv mm.

Dess centrala läge med god tillgång på parkeringar gör fastigheten även till ett attraktivt affärsläge. Här finns idag Ljungby Optikern, Café Storgatan 13, Frisörerna L.A.P & Co samt Elfvings Mäklarbyrå.

Adresserna är Storgatan 11-13 samt Bergagatan 1.

 

 

Axel 16

Bara ett par hundra meter från centrum ligger denna fastighet i hörnet av Kungsgatan/Villagatan. Huset som är byggt 1962 innehåller 30 lägenheter fördelat på fyra trappuppgångar. Det är fina lägenheter med mellan ett och fyra rum och kök. Standarden är hög och skicket gott.

Det finns tillgång till antingen garage eller carportar.

På innergården finns en trädgård med gräsmatta och utemöbler.

Adresserna är Kungsgatan 18A och 18B samt Villagatan 6A och 6B.

 

 

Biet 3

Denna fastighet innehåller 26 lägenheter och ligger strax nedanför polishuset. Det är nära till centrum men ändå väldigt lugnt och lummigt.

Det finns 12 stycken carportar som hyrs ut till hyresgäster som så önskar.

Huset är byggt 1961. Lägenheterna håller hög standard och är i gott skick.

 

 

Snöklockan 13 & 14

Dessa båda fastigheter ligger på Märta Ljungbergsvägen 47 & 49. Detta är mindre hus med bara två våningar och sex lägenheter i varje hus. Lägenheterna på bottenplanet har en mysig uteplats på baksidan med gräsmatta runt omkring. På andra våningen har lägenheterna balkonger på baksidan där det är lugnt och lummigt.

Det finns parkeringsplatser med motorvärmaruttag och några stycken garage.

Husen är byggda 1961.

 

 

Smeden 3 och 4, Snickaren 6

Dessa tre fastigheter ligger jämte varandra på Torsgatan, vid korsningen mot Gästgivargatan. Även dessa är mindre hus med sex till åtta lägenheter i varje. Runt husen finns trädgårdar med gräsmattor och lite utemöbler för dem som vill sätta sig i solen en stund eller ta en fika i trädgården.

Husen är byggda mellan 1947 och 1962. Smeden 4 som ligger på Torsgatan 13A är rotrenoverad 1985 och håller en lite högre standard.

Adresserna är Torsgatan 11, 13A och 13B.

 

 

Axel 21

Denna fastighet innehåller 10 lägenheter och har både garage och carportar i mån av tillgång att hyra. Huset är byggt 1956 och har en vacker utsikt mot Lagaån. Det är också bara ett par hundra meters gångavstånd till centrum.

På baksidan av huset finns en stor trädgård med gräsmatta för diverse utomhusaktiviteter.

Adressen är Kungsgatan 28.

 

 

Hasselbacken 1 (Gustav R Johansson Fastighets AB)

I ett naturskönt område där gamla dansbanan i Ljungby tidigare låg finns nu dessa pitoreska hus med fyra lägenheter i varje byggnad. Totalt tio hus bildar detta fantastiska område som lämpar sig väl för familjer med barn men också för alla andra som gillar att bo i ett villaområde med gräsmattor, lekplats och gemensam uteplats för grillning mm.

Lägenheterna har antingen balkong (andra våningen) eller egen uteplats i markplan.

Husen är byggda i två etapper, år 2000 och 2002, och ägs av Gustav R Johansson Fastighets AB.

Adresserna är Dansbanevägen 1-10. 

Smedjan 7

     

    

 

    

  

 

Kometen 6

    

Klockaren 5

  

Södra Ljungkullen 7

  

Axel 16

  

  

Snöklockan 13 & 14

    

    

Axel 21

  

 

Hasselbacken 1