Våra fastigheter

Smedjan 7 (Kungsgatan 1-7, Drottninggatan 23-25, Rune B Johanssons gata 1-3)

Kvarteret Smedjan är ett av Ljungbys mest anrika affärskvarter och ligger mitt i centrum nära bland annat ICA Maxi. Kvarteret är unikt på så sätt att alla husen i kvarteret tillhör samma ägare.

Husen i kvarteret är allt från charmiga sekelskifteshus till moderna byggnader uppförda 1985. Det finns allt från små 1-rumslägenheter till stora 5-rumslägenheter med högt i tak. Ett av husen som byggdes 1985 har hiss och är väl handikappanpassat.

Affärslokalerna ligger på några av de mest centrala affärsgatorna i Ljungby. 

Svanen 1 (Klockaregårdsgatan 52-78, Donationsgatan 37-51)

Fastigheten, som består av tio hus, är omgärdad av gräsmattor och lummiga parkområden samt har lekpark i mitten mellan husen. Som granne finns det en förskola. Det är nära till Kungshögsskolan samt Sunnerbohallen om man vill idrotta. I området finns det också en pizzeria om man vill ha nära till kvällsmaten.

Braxen 3 (Krokvägen 19-33, Klockaregårdsgatan 34-50)

Precis som Svanen 1 är dessa hus omgärdade av gräsmattor och lummiga parkområden. Det är nära till "allt". Förskolan, Kungshögsskolan, Sunnerbohallen och Sunnerboskolan samt till pizzerian som ligger som granne. Det finns allt från ettor till fyror.

Kometen 6 (Smedjegatan 1-3)

Denna fastighet innehåller både affärslokaler och lägenheter i olika storlekar.

Smedjegatan är en av de centralare adresserna i Ljungby och ligger som tvärgata mellan Kungsgatan och Föreningsgatan.

Klockaren 5 (Lasarettsgatan 6A och 6B)

Klockaren 5 ligger inte så långt från Lasarettet och Kyrkan. Förutom cirka 20 lägenheter finns det också några lokaler.

Södra Ljungkullen 7 (Storgatan 11-13, Bergagatan 1)

På Storgatan mittemot Järnvägsparken ligger denna fastighet från början av 1900-talet. Byggnaden med sina vackra tegelfasader är rotrenoverad 1984. Fastigheten är utrustad med hiss. Det finns också tillgång till garageplatser i källargaraget.

Fastigheten inrymmer allt mellan två rum och kök till riktiga paradvåningar på sex rum och kök om 230 kvadratmeter. Det är högt i tak. Vissa lägenheter har öppen spis eller kakelugn. Det är dubbeldörrar med portaler och takstuckaturer, stora parkettgolv mm.

Dess centrala läge med god tillgång på parkeringar gör fastigheten även till ett attraktivt affärsläge. 

Axel 16 (Kungsgatan 18A, 18B och Villagatan 6A, 6B)

Bara ett par hundra meter från centrum ligger denna fastighet i hörnet av Kungsgatan/Villagatan. Huset som är byggt 1962 innehåller 30 lägenheter fördelat på fyra trappuppgångar. Det är fina lägenheter med mellan ett och fyra rum och kök. Standarden är hög och skicket gott.

Det finns tillgång till antingen garage eller carportar.

På innergården finns en trädgård med gräsmatta och utemöbler.

Biet 3 (Norra Torggatan 1A, 1B och 1C)

Denna fastighet innehåller 26 lägenheter och ligger strax nedanför polishuset. Det är nära till centrum men ändå väldigt lugnt och lummigt.

Det finns 12 stycken carportar som hyrs ut till hyresgäster som så önskar.

Snöklockan 13 & 14 (Märta Ljungbergsvägen 47-49)

Detta är mindre hus med bara två våningar och sex lägenheter i varje hus. Lägenheterna på bottenplanet har en mysig uteplats på baksidan med gräsmatta runt omkring. På andra våningen har lägenheterna balkonger på baksidan där det är lugnt och lummigt.

Det finns parkeringsplatser med motorvärmaruttag och några stycken garage.

Smeden 3 och 4, Snickaren 6 (Torsgatan 11, 13A-13B)

Dessa tre fastigheter ligger jämte varandra på Torsgatan, vid korsningen mot Gästgivargatan. Även dessa är mindre hus med sex till åtta lägenheter i varje. Runt husen finns trädgårdar med gräsmattor och lite utemöbler för dem som vill sätta sig i solen en stund eller ta en fika i trädgården.

Axel 21 (Kungsgatan 28)

Denna fastighet innehåller 10 lägenheter och har både garage och carportar i mån av tillgång att hyra. Huset har en vacker utsikt mot Lagaån. Det är bara ett par hundra meters gångavstånd till centrum.

På baksidan av huset finns en stor trädgård med gräsmatta för diverse utomhusaktiviteter.

Hasselbacken 1 (Dansbanevägen 1-10) (Gustav R Johansson Fastighets AB)

I ett naturskönt område där gamla dansbanan i Ljungby tidigare låg finns nu dessa pitoreska hus med fyra lägenheter i varje byggnad. Totalt tio hus bildar detta fantastiska område som lämpar sig väl för familjer med barn men också för alla andra som gillar att bo i ett villaområde med gräsmattor, lekplats och gemensam uteplats för grillning mm.

Lägenheterna har antingen balkong (andra våningen) eller egen uteplats i markplan.

Smedjan 7

     

    

    

  

Kometen 6

    

Klockaren 5

  

Södra Ljungkullen 7

  

Axel 16

  

  

Snöklockan 13 & 14

    

    

Axel 21

  

Hasselbacken 1